Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

40 min Huvudrätt
En vegetarisk variant på klassisk moussaka från Grekland. Skivor av aubergine steks krispiga i smör- & rapsolja för att sedan varvas med potatis, kryddigt sås med smak av ajvar samt en krämig röra på cottage cheese smaksatt med lök och citron. Servera en krispig grönsallad till denna vegetariska gratäng.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-moussaka-med-aubergine-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär auberginerna på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Strö över salt och låt ligga ca 10 min. Torka av och stek dem i smör- & rapsolja på båda sidor.
  • Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka oreganon.
  • Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök och det mesta av den hackade oreganon. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Blanda cottage cheese och citronskal. Varva aubergine, potatis, ajvar relish och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Strö över osten och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Låt moussakan svalna något och servera med krispig grönsallad.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Auberginer, ca 600 g (ca. g)
2
Salt
½ tsk
2 msk
Mjölig potatis
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk oregano
½ kruka
Ajvar relish, ca 350 g
1 burk
500 g
Citron
rivet skal av 1
2½ dl
Blandad grönsallad, till servering