Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Varma fruktspett med frisk yoghurt
Varma fruktspett med frisk yoghurt
30 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Frukt på spett är godis! Pensla med smör och citronskal före grillningen och servera med melonsmakande lättyoghurt.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3884)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
45 min
Våfflor
(6211)
55 min
Kärleksmums
(10991)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala bananerna. Skär bort skalet på melonen. Skär banan, melon och sharonfrukt i bitar.
Varva frukten på trägrillspett. Beräkna två spett per portion. Lägg spetten i en ugnssäker form.
Blanda smör och citronskal. Pensla spetten runt om med smöret. Strö över socker.
Tillaga spetten i övre delen av ugnen 8 – 10 minuter tills de får lite färg. Vänd spetten en gång under tiden.
Servera fruktspetten med yoghurt.
Klart!
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
200 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
32 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Bananer
2
Honungsmelon
250 g
Sharonfrukter
2
Gröna eller blå vindruvor
75 g
Physalis
8
Svenskt Smör från Arla®, smält
2 msk
Citron
rivet skal av 1
Strösocker
2 tsk
Arla Ko® mild yoghurt honung
1½ dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3884)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
45 min
Våfflor
(6211)
55 min
Kärleksmums
(10991)
Budget
Ugnspannkaka
(574)
45 min
Sockerkaka
(6295)
45 min
Smulpaj
(2015)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2117)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum