Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Uppåkrakakor
Uppåkrakakor
60+ min
•
Se kommentarer
Mördegskakor som viks dubbla och garneras med pistage och pärlsocker.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
Sätt ugnen på 175° och kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
Ta ut kakor med mått, 6 cm i diameter. Vik ihop kakorna nästan på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackade pistagenötter och pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
75 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
8 g
Fett:
5 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Pensling
Ägg
1
Hackade pistagenötter
2 msk
Pärlsocker
2 msk
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
45 min
Silviakaka
(1608)
45 min
Brownie
(3438)
60+ min
Maränger
(1558)
60+ min
Frozen cheesecake
(656)
Rulltårta med bär
(532)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum