Tunisisk morotsdipp

Tunisisk morotsdipp

Buffé Förrätt
Spiskummin och harissa är typiska nordafrikanska kryddor som passar utmärkt tillsammans med de lite söta morötterna. Hittar du inte harissa, kan du ta sambal oelek istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tunisisk-morotsdipp/

Gör så här

  • Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt dem rinna av.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör- &rapsolja i en stekpanna. Låt morötter, vitlök och spiskummin fräsa med 1-2 min. Låt svalna.
  • Mixa morötter, vitlök och yoghurt. Smaksätt med harissa, citronsaft och salt.
  • Låt gärna röran stå i kylen ca 1 tim. Garnera gärna med hela spiskumminfrön. Servera som dipp till pitabröd och grönsaker.
Klart!

Ingredienser

Morot
500 g
Vitlöksklyftor
4
Liten gul lök
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
3 msk
Mald malen spiskummin
2 tsk
2 dl
Harissa
½ tsk
Pressad citron
1 msk
Salt
½ tsk