Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Tortano med grönpepparost och prosciutto
Tortano med grönpepparost och prosciutto
60+ min
•
Se kommentarer
Tortano är ett italienskt, fyllt bröd med smakrik ost och lufttorkad skinka. Perfekt till utflykten, eller varför inte på buffén?
Andra liknande recept
60+ min
Flädersaft
(32)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
Klassisk gubbröra
(45)
Budget
45 min
Pannkakor
(12356)
20 min
Chokladbollar
(23590)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, smör och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Skär ost och skinka i bitar. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, ca 35x20 cm, på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
Strö över spenat, ost och skinka. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans med skarven nedåt. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
2660 kcal
Protein:
106 g
Kolhydrater:
313 g
Fett:
105 g
Ingredienser
Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
3 dl
Salt
1½ tsk
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
2 msk
Vetemjöl
7 dl
Castello® White with green pepper
150 g
Prosciutto
120 g
Babyspenat
35 g
Andra liknande recept
60+ min
Flädersaft
(32)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
Klassisk gubbröra
(45)
Budget
45 min
Pannkakor
(12356)
20 min
Chokladbollar
(23590)
Budget
30 min
Fransk potatissallad
(24)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27688)
1 tim
Pinocchiotårta
(1613)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
45 min
Våfflor
(6211)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum