Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Sparris med kapris- och sardellsmör
Sparris med kapris- och sardellsmör
15 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Börja med kapris- och sardellsmöret.
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr varm stekpanna.
Bryt av den nedre hårda delen på sparrisen. Stek den mjuk i smör ca 3 min.
Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
140 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
2 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Färsk grön sparris
500 g
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
75 g
Citron
rivet skal av 1
Sardellfiléer, ca 20 g
5- 7
Kapris
1 msk
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Pinjenötter
½ dl
Färsk basilika
1 kruka
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
Räktårta
(3)
Sparrissoppa
(175)
25 min
Couscoussallad
(50)
15 min
Sparris med smör och parmesanost
(52)
20 min
Solig sparris
(10)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum