Smörrebröd

Smörrebröd

45 min Förrätt
Smörrebröd är den perfekta rätten att bjuda på vid mingel, studentfester och andra högtider. Här serverar vi tre olika sorters smörrebröd - en med rostbiff, en med räkor och slutligen en med ädelost. Toppa danskt rågbröd med dina favoriter och bjud in till fest!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorrebrod/

Gör så här

Med rostbiff:
  • Blanda färskosten med färskriven pepparrot. Bred färskosten på brödskivorna.
  • Toppa med skivat äpple, rostbiff, syltlök, rostad lök och persilja.
Med räkor:
  • Skiva sparrisen riktigt tunnt på snedden. Lägg i en skål och blanda med finrivet citronskal och pressad citronsaft.
  • Bred smetana på brödskivorna. Toppa med sparris, räkor, dill och forellrom.
Med ädelost:
  • Bred färskost på brödskivorna. Skiva päron och rädisor.
  • Toppa brödskivorna med päron, ärtkott, smulad ädelost, valnötter, rädisor och färsk oregano. Ringla över lite honung.
Klart!

Ingredienser

Med rostbiff:
Danskt rågbröd
4 skivor
150 g
Färskriven pepparrot
½ dl
Äpple
1
Rostbiff
4 skivor
Syltlökar
12
Rostad lök
4 msk
Färsk persilja
Med räkor:
Danskt rågbröd
4 skivor
Färsk grön sparris
2
Citron
1
1 dl
Räkor med skal
500 g
Dillvippor
Salt och svartpeppar
Forellrom
50 g
Med ädelost:
Danskt rågbröd
4 skivor
150 g
Päron
1
Rädisor
4
Ärtskott
50 g
140 g
Rostade valnötter
50 g
Färsk oregano
Flytande honung