Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Saffransskorpor
Saffransskorpor
1 tim
•
Se kommentarer
Spröda saffransskorpor som passar till julens alla kalas. Gör en stor sats och lägg i en vacker burk som ställs fram till kaffet.
Andra liknande recept
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1451)
20 min
Dadelbollar
(174)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Grovhacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser utom nötterna till en deg. Knåda in nötterna i degen.
Dela den i fyra bitar och rulla ut till rullar ca 3 cm i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen.
Lägg tillbaka skorporna på plåten och låt torka minst 15 min i ugnens eftervärme.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
85 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
10 g
Fett:
4 g
Ingredienser
Pistagenötter
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
150 g
Strösocker
1½ dl
Akaciahonung
2 msk
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Vatten
2 msk
Andra liknande recept
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1451)
20 min
Dadelbollar
(174)
Budget
60+ min
Cheesecake
(577)
Budget
35 min
Glutenfri pajdeg
(10)
50 min
Glutenfri brownie
(188)
Mjuk pepparkaka
(300)
50 min
Mjuk kaka
(53)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum