Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarbertårta
Rabarbertårta
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.
Andra liknande recept
Budget
1 tim
Rabarberkladdkaka
(7)
Budget
30 min
Cheesecake med rabarber
(98)
Budget
45 min
Kladdkaka med mynta och rabarber
(87)
60+ min
Rabarbermoussetårta
(165)
1 tim
Påsktårta med maräng
(9)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjöl. Lägg dem på smeten.
Grovriv mandelmassan och strö över.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.
Klart!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Rabarber
100 g
Potatismjöl
1 tsk
Mandelmassa
100 g
Florsocker
Andra liknande recept
Budget
1 tim
Rabarberkladdkaka
(7)
Budget
30 min
Cheesecake med rabarber
(98)
Budget
45 min
Kladdkaka med mynta och rabarber
(87)
60+ min
Rabarbermoussetårta
(165)
1 tim
Påsktårta med maräng
(9)
Budget
60+ min
Glasstårta med rabarbersmak
(45)
60+ min
Frusen rabarberkräm på mandelkaka
(13)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3884)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
1 tim
Pinocchiotårta
(1613)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum