Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarbersoppa
Rabarbersoppa
45 min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
I början på säsongen när rabarbern är späd och krispig är det gott att bjuda på en elegant soppa med vaniljglass till efterrätt. Senare på säsongen kan du istället baka muffins eller göra en paj.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3777)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27554)
45 min
Våfflor
(6181)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(785)
55 min
Kärleksmums
(10936)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tvätta och skär rabarbern i små bitar.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Sila bort bitarna och koka upp soppan igen.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i soppan. Låt soppan få ett uppkok. Ta från värmen.
Servera soppan kall med en kula vaniljglass.
Klart!
Näringsvärden, per port inkl glass
Energi:
265 kcal
Kolhydrater:
38 g
Fett:
10 g
Ingredienser
Späda rabarber
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
6 dl
Potatismjöl
1 msk
Till servering:
Vaniljglass
4 kulor
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3777)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27554)
45 min
Våfflor
(6181)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(785)
55 min
Kärleksmums
(10936)
Budget
Ugnspannkaka
(565)
45 min
Sockerkaka
(6255)
45 min
Smulpaj
(2007)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(675)
30 min
Rabarbersaft
(229)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum