Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Potatisflarn
Potatisflarn
45 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Rom och gräddfil på en elegant potatisbakelse. Lyxigt och jättegott!
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
Klassisk gubbröra
(45)
Budget
45 min
Pannkakor
(12356)
Budget
30 min
Fransk potatissallad
(24)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27685)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skiva potatisen.
Skär smördegsplattan i 8 kvadrater. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
Fördela potatisen omlott i rader på smördegen och salta. Pensla kanterna med ägg. Strö över osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg. Låt svalna något.
Klicka på gräddfil och toppa med löjrom. Strö över gräslök och nymald svartpeppar.
Klart!
Ingredienser
Kokta kalla potatisar
14
Smördeg
275 g
Salt
1 tsk
Uppvispat ägg
1
Kvibille® Riven ost cheddar
4 dl
Servera med:
Arla Ko® gräddfil
3 dl
Löjrom
200 g
Finskuren färsk gräslök
1 dl
Nymald svartpeppar
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
Klassisk gubbröra
(45)
Budget
45 min
Pannkakor
(12356)
Budget
30 min
Fransk potatissallad
(24)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27685)
1 tim
Pinocchiotårta
(1613)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
45 min
Våfflor
(6211)
55 min
Kärleksmums
(10991)
Budget
40 min
Kycklingfilé i ugn
(134)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum