Potatisflarn

Potatisflarn

45 min Förrätt
Rom och gräddfil på en elegant potatisbakelse. Lyxigt och jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisflarn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skiva potatisen.
  • Skär smördegsplattan i 8 kvadrater. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
  • Fördela potatisen omlott i rader på smördegen och salta. Pensla kanterna med ägg. Strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg. Låt svalna något.
  • Klicka på gräddfil och toppa med löjrom. Strö över gräslök och nymald svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

Kokta kalla potatisar
14
Smördeg
275 g
Salt
1 tsk
Uppvispat ägg
1
4 dl
Servera med:
3 dl
Löjrom
200 g
Finskuren färsk gräslök
1 dl
Nymald svartpeppar