Pappardelle

Pappardelle

60+ min Huvudrätt
Pappardelle är en pastasort som alltid bakas med ägg. Den kavlas tunt i pastamaskin och skärs sedan i remsor. Servera gärna din pappardelle med en syrlig gräddsås smaksatt med färsk citron och vitlök.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pappardelle/

Gör så här

Pastadeg:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln.
  • Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i cm-tjocka remsor.
Citronsås:
  • Koka upp pastavatten.
  • Skala och finhacka vitlöken. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Häll ner grädde, citronskal och saft. Sjud 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan 2-3 min.
  • Vänd ner nykokt pasta i såsen och toppa med parmesan.
Klart!
Energi:

839 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Pastadeg:
Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Citronsås:
Vitlöksklyftor
2
Svenskt Smör från Arla®
25 g
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Färskriven parmesanost
150 g