Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Nduja- och tomatpasta
Nduja- och tomatpasta
40 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Nduja är en smakrik bredbar fläskkorv från Kalabrien i södra Italien. Den passar alldeles utmärkt att ha ner i en pastasås. Snabbt och enkelt, så som vi vill ha det!
Andra liknande recept
30 min
Salsicciapasta
(290)
1 tim
Lasagne
(2946)
Budget
15 min
Stuvade makaroner
(2198)
Budget
15 min
Pasta carbonara
(2586)
Budget
45 min
Köttfärssås
(1189)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör tillsammans med rosmarin i en stor kastrull.
Tillsätt tomatpuré och nduja. Fräs på medelvärme ca 5 min. Tillsätt konserverade tomater och sjud ytterligare ca 15 min. Smaka av med salt.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner 1 dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner avrunnen pasta i såsen och rör om ordentligt.
Toppa ndujapasta med parmesan och färsk basilika. Servera direkt.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
668 kcal
Protein:
24 g
Kolhydrater:
81 g
Fett:
23 g
Ingredienser
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Rosmarinkvistar
2
Svenskt Smör från Arla®
75 g
Tomatpuré
2 msk
(ca 3 msk) nduja
50 g
Konserverade körsbärstomater
400 g
Salt
1 tsk
Pasta
400 g
Riven parmesanost
2 dl
Färsk basilika
1 kruka
Andra liknande recept
30 min
Salsicciapasta
(290)
1 tim
Lasagne
(2946)
Budget
15 min
Stuvade makaroner
(2198)
Budget
15 min
Pasta carbonara
(2586)
Budget
45 min
Köttfärssås
(1189)
Klassisk bolognese
(356)
30 min
Chorizopasta
(47)
Budget
30 min
Skinksås
(116)
Budget
15 min
Laxpasta med lime
(1463)
30 min
Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon
(52)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum