Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Krossade jordärtskockor
Krossade jordärtskockor
60+ min
•
Se kommentarer
Jordärtskockor blir härligt mjuka och söta efter en stund i ugnen. Blanda gärna med andra rotfrukter på plåten, gott att servera till det mesta!
Andra liknande recept
30 min
Krämig jordärtskockssoppa
(145)
60+ min
Pulled pork med mos på jordärtskockor
(51)
60+ min
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
(298)
1 tim
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
(19)
30 min
Skomakarlåda på fisk
(39)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta jordärtskockorna noga. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min.
Häll av och lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form. Strö över salt,peppar och rosmarin, klicka på smöret. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
Krossa jordärtskockorna lätt innan servering.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
160 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
19 g
Fett:
6 g
Ingredienser
Jordärtskockor
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Repad färsk rosmarin
2 kvistar
Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Andra liknande recept
30 min
Krämig jordärtskockssoppa
(145)
60+ min
Pulled pork med mos på jordärtskockor
(51)
60+ min
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
(298)
1 tim
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
(19)
30 min
Skomakarlåda på fisk
(39)
Budget
50 min
Ugnspannkaka med jordärtskockor
(52)
45 min
Jordärtskockssoppa
(786)
60+ min
Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré
(80)
45 min
Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré
(117)
60+ min
Torskbiffar med skummig dillsås - Årets rätt 2020
(29)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum