Havreflarn

Havreflarn

15 min
Havreflarn är knäckiga småkakor som är ett måste på det klassiska kakbordet. Grädda flarnen direkt för att få riktigt spröda kakor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havreflarn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
  • Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
Klart!

Vill du göra små skålar kan du lägga dem över glas eller t ex brödkaveln när de fortfarande är varma.

Energi:

49 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
75 g
Havregryn
2 dl
Rårörsocker
1 dl
2 msk
Ljus sirap
2 msk
Bakpulver
¼ tsk