Grönkålscocotter

Grönkålscocotter

45 min Buffé Förrätt
Grönkål trivs bra med muskot och ost i små, rara portionsformar. Kan även stjälpas upp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalscocotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tina och krama ur grönkålen och blanda den med resten av ingredienserna.
  • Fördela blandningen i sex smorda ugnssäkra portionsformar som rymmer 1 ½ dl.
  • Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så att det når upp till halva formarnas höjd.
  • Baka cocotterna i mitten av ugnen 20 – 25 min.
Klart!

En kall sås, gräslök&vitlök, blandad med 1 dl hackade hassel- eller valnötter passar bra till cocotterna.

Ingredienser

Hackad fryst grönkål
500 g
250 g
Ägg
1
2½ dl
Riven muskotnöt
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm