Fruktlimpor mini

Fruktlimpor mini

30 min
De här små limporna har ljuvliga smaker av nötter, frukt och frön. Med bakpulver istället för jäst slipper du jästiden, bara att grädda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fruktlimpor-mini/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg bakplåtspapper i plåtformar som rymmer 2 dl och ställ ut på ett galler.
  • Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en jämn smet.
  • Klicka ut smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn och melonkärnor.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.
Klart!

Det går också att göra bröden i en muffinsplåt eller stora pappersformar för muffins. Servera bröden med Bregott® och en riktigt smakrik ost, t ex Arla Grevé®.

Energi:

330 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Hasselnötter
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Fiberhavregryn
1 dl
Grovt rågmjöl
1 dl
Torkade bär, tex tranbär och russin
1 dl
Melonkärnor
1 dl
Psylliumfrö
2 msk
Bakpulver eller bikarbonat
¾ tsk
Salt
½ tsk
2 dl
Mörk sirap
½ dl