Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Frallor med rabarber
Frallor med rabarber
60+ min
Mellanmål
Frukost
•
Se kommentarer
Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3884)
30 min
Rabarbersaft
(231)
45 min
Smulpaj
(2015)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(28)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°.
Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min.
Sätt ugnen på 225°.
Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min.
Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
190 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
33 g
Fett:
4 g
Ingredienser
Rabarber i skivor
250 g
Strösocker
3 msk
Jäst
50 g
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Salt
2 tsk
Grovt rågmjöl
2 dl
Dinkelmjöl
9 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3884)
30 min
Rabarbersaft
(231)
45 min
Smulpaj
(2015)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(28)
15 min
Rabarberkräm
(843)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(791)
Budget
Rabarberkaka
(7)
20 min
Rabarbermarmelad
(25)
Budget
30 min
Rabarbersirap
(7)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum