Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fina chokladkakor
Fina chokladkakor
60+ min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Mördeg smaksatt med nötter och choklad är basen i de här små kakorna som blir till de allra finaste chokladpraliner.
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn.
Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil.
Vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop smulorna i bunken med handen.
Ta upp degen på en bänk. Rulla till en rulle, cirka 3-4 cm i diameter. Låt den ligga i kylskåpet minst en timme.
Sätt ugnen på 175°.
Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna helt på plåten.
Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen.
Bred ut lite smält choklad på varje kaka med en tesked. Garnera med nötter och russin. Låt ligga i rumstemperatur tills chokladen stelnat.
Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.
Klart!
Ingredienser
Hasselnötter
50 g
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
75 g
Strösocker
½ dl
Äggula
1
Kakao
1 msk
Vaniljsocker
½ msk
Vetemjöl
2½ dl
Garnering:
Mörk choklad med hög kakohalt
100 g
Pistagenötter
Macadamianötter
Pekannötter
Mandlar
Gula ljusa russin
Gröna russin
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1452)
50 min
Ryttarkaka
(803)
35 min
Hallongrottor
(542)
Kolasnittar
(381)
50 min
Syltkakor
(1105)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum