Coleslaw med saffran

Coleslaw med saffran

60+ min Buffé
Coleslaw med smak, doft och färg av saffran. Denna vackra coleslaw innehåller även apelsin och morot. Den passar alldeles utmärkt att servera till både lax och kyckling. Låt gärna din coleslaw stå en stund i kylen innan den serveras, så smakerna hinner sätta sig!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-saffran/

Gör så här

  • Blanda saffran med hett vatten och vinäger i en salladsskål. Låt stå.
  • Finstrimla kålen. Skala och skär moroten i tunna stavar. Blanda ner i salladsskålen och se till att allt blandas med saffran.
  • Tillsätt smetana, chili flakes, finrivet skal av hela apelsinen och pressad saft av halva apelsinen. Smaka av med salt.
  • Ställ kallt ca 1 timme så att smakerna sätter sig ordentligt.
  • Toppa din coleslaw med hackade färska örter vid servering.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Saffran
1 kuvert
Kokhett vatten
2 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Vitkål
400 g
Morötter
2
2 dl
Chili flakes
1 tsk
Apelsin
1
Salt
1 tsk
Färska örter