Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Bifftartar med sojasvamp och brynt smörmajonnäs
Bifftartar med sojasvamp och brynt smörmajonnäs
1 tim
•
Se kommentarer
Rått supergott i det här perfekta giftermålet mellan biff och brynt smör
Andra liknande recept
60+ min
Laxtårta med löjrom
(110)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
15 min
Tunnbrödssnittar
(12)
15 min
Snacks med ost och ägg
(25)
30 min
Löjromspizza
(16)
Fler recept
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och fortsätt bryna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
Häll över i ett litermått, rör ner olja och låt svalna.
Skiva svampen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt socker, soja och ättika. Koka upp lagen med svampen och ta från värmen.
Tärna köttet och löken fint och smaka av med lite salt och peppar.
Vispa upp äggulan i en bunke. Tillsätt det brynta smöret och oljan under kraftig vispning i en fin stråle.
Vispa tills majonnäsen är tjock. Rör ner vinäger och smaka av med salt.
Fördela tartaren på chipsen.
Toppa med majonnäs, picklad svamp och krasse.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
90 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
2 g
Fett:
8 g
Ingredienser
Ryggbiff
250 g
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Rapsolja
½ dl
Shiitakesvampar
10
Strösocker
2 msk
Japansk soja
4 msk
Ättiksprit 12%
2 msk
Bananschalottenlök
1
Äggula
1
Vinäger
1 tsk
Salt och peppar
Smörgåskrasse
1 ask
Potatischips, saltade
20
Andra liknande recept
60+ min
Laxtårta med löjrom
(110)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
15 min
Tunnbrödssnittar
(12)
15 min
Snacks med ost och ägg
(25)
30 min
Löjromspizza
(16)
15 min
Krustader med avokado, räkor och pepparrot
(200)
30 min
Snittar till champagne
(69)
15 min
Laxsnurror
(87)
15 min
Crostini med rökt lax
(98)
15 min
Gubbröra på rågbröd
(46)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum