Bao

Bao

1 tim Huvudrätt Förrätt
Bao är vietnamesiskt ångkokt bröd som ofta fylls med kryddigt fläskkött, picklade grönsaker och het majonnäs. Det går bra att frysa in bao, då är det bara att lägga dem i ångkorgen när de ska serveras. Dessa bröd blir härligt fluffiga!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bao/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke.
  • Värm mjök och vatten till max 37°. Häll degvätskan över jästen, lite i taget, tills jästen lösts upp. Tillsätt resterande degvätska, olja och socker.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt i bunken och arbeta till en smidig deg. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 tim.
  • Klipp bakplåtspapper i 12 bitar à 8x8 cm.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 bitar och forma till runda bollar. Kavla ut varje boll till en oval.
  • Pensla ovansidorna med lite olja. Vik degen på mitten och lägg på pappret. Låt jäsa ca 10 min.
  • Fyll en traktörpanna med vatten till ⅓ och koka upp.
  • Lägg bröd och bakplåtspapper i en ångkorg med lock och ställ i traktörpannan. Låt bröden ångas ca 5 min. Ta korgen från värmen och låt stå ca 1 min.
  • Förvara bröden under plastfolie till servering.
Klart!
Energi:

393 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Jäst
25 g
1½ dl
Vatten
1 dl
Matolja
1 msk
Strösocker
1 msk
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
2 krm