Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Apelsincurd med saffran
Apelsincurd med saffran
30 min
Mellanmål
Frukost
•
Se kommentarer
En sagolik och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.
Andra liknande recept
Midsommartårta
(719)
Budget
Marängtårta med citron
(119)
60+ min
Pavlova med lemoncurd
(310)
20 min
Enkel midsommarpavlova
(27)
Lemon curd
(167)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt.
Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.
Klart!
Ingredienser
Apelsiner
2
Citron
1
Strösocker
2½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Ägg
3
Svenskt Smör från Arla®
125 g
Andra liknande recept
Midsommartårta
(719)
Budget
Marängtårta med citron
(119)
60+ min
Pavlova med lemoncurd
(310)
20 min
Enkel midsommarpavlova
(27)
Lemon curd
(167)
60+ min
Pavlova med apelsincurd
(39)
40 min
Rabarbercurd
(8)
Budget
Marängrulltårta med citronkräm
(270)
60+ min
Fransk maräng med citruskräm
(13)
60+ min
Rabarber och jordgubbsmoussetårta
(160)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum