Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ambrosiakaka
Ambrosiakaka
60+ min
•
Se kommentarer
Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.
Andra liknande recept
45 min
Tårtbotten
(493)
40 min
Glutenfri tårtbotten
(68)
Prinsesstårta
(317)
Budget
Chokladtårtbotten
(449)
1 tim
Honungskaka med jordgubbar
(40)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.
Blanda florsocker med apelsinsaft.
Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal.
Klart!
Näringsvärden, per bit
Energi:
327 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
52 g
Fett:
12 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
150 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk
Glasyr:
Florsocker
5 dl
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Syltade apelsinskal
½ dl
Andra liknande recept
45 min
Tårtbotten
(493)
40 min
Glutenfri tårtbotten
(68)
Prinsesstårta
(317)
Budget
Chokladtårtbotten
(449)
1 tim
Honungskaka med jordgubbar
(40)
Budget
45 min
Sockerkaka med mynta och jordgubbar
(83)
60+ min
Rosa prinsesstårta
(233)
60+ min
Sivs nationaldagstårta
(69)
15 min
Rostad sockerkaka med jordgubbar och grädde
(21)
Sockerkakstårta med hallon och mango
(13)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum