Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Silviakaka
Silviakaka
45 min
•
Se kommentarer
Förgyll fikastunden med en saftig kaka toppad med len smörkräm och kokos. Vid extra festliga kak-kalas, garnera med färska bär också!
Andra liknande recept
Rulltårta med bär
(531)
60+ min
Vaniljbullar
(735)
45 min
Kokostoppar
(1450)
60+ min
Budapesttårta
(26)
Budget
20 min
Plättar
(258)
Fler recept
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Klä en ugnssäker form eller långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna.
Glasyr:
Smält smör och socker i en kastrull. Låt koka upp och koka 1 min under ständig omrörning.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.
Klart!
Näringsvärden, per bit
Energi:
235 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
32 g
Fett:
10 g
Ingredienser
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Kallt vatten
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 msk
Glasyr:
Svenskt Smör från Arla®
250 g
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
1 msk
Äggulor
3
Kokosflingor
1 dl
Andra liknande recept
Rulltårta med bär
(531)
60+ min
Vaniljbullar
(735)
45 min
Kokostoppar
(1450)
60+ min
Budapesttårta
(26)
Budget
20 min
Plättar
(258)
Rulltårta
(325)
Lemon curd
(167)
Budget
60+ min
Baklava
(25)
Budget
1 tim
Glasyr
(83)
60+ min
Citroncheesecake
(173)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum