Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen
Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen
40 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Se kommentarer
Krispig granola med smak av julens kryddor. En underbar start på dagen tillsammans med skivad frukt i säsong. Denna lyxiga granola kan ätas både till yoghurt, kefir och kvarg. Gör gärna en extra sats och ge bort i adventspresent!
Andra liknande recept
10 min
Äggröra
(375)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2115)
30 min
Scones
(311)
15 min
Rabarberkräm
(831)
15 min
Pannkakssmet
(715)
Fler recept
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Smält smöret. Ta från värmen och rör ner musten.
Häll alla torra ingredienser utom torkad frukt i en långpanna. Tillsätt smörblandningen. Blanda noga. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt kallna och tillsätt torkad frukt. Servera med yoghurt.
Klart!
Tips:
De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.
Näringsvärden, per port
Energi:
475 kcal
Protein:
15 g
Kolhydrater:
45 g
Fett:
26 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Äppelmust
1 dl
Dinkelflingor
6 dl
Mandelspån
2 dl
Solrosfrön
2 dl
Hasselnötter, grovhackade
1 dl
Pistagenötter, grovhackade
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Malen kanel
1 msk
Malen ingefära
1 msk
Torkad frukt t ex äpple, lingon, tranbär, blåbär
2 dl
Andra liknande recept
10 min
Äggröra
(375)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2115)
30 min
Scones
(311)
15 min
Rabarberkräm
(831)
15 min
Pannkakssmet
(715)
Mannagrynsgröt
(112)
60+ min
Overnight oats
(249)
60+ min
Chiapudding
(147)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(658)
Budget
15 min
Scrambled eggs
(25)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum