Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen.
Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Smält smöret, ställ åt sidan.
Tillsätt äggulorna och tomatpurén, vispa över vattenbad tills det tjocknar.
Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen.
När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Rör ner dragon och smaka av med salt.
Servera med t ex grillat kött.
Klart!
Energi:
1640 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrater:
11 g
Fett:
176 g
Video
Så räddar du en skuren bearnaisesås
Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig med såsen. Det finns två enkla sätt att rädda en skuren bearnaisesås, Andreas Hedlund visar båda sätten här.