Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Brownie
Brownie
45 min
•
Se kommentarer
Det här är ett grundrecept på söt, seg och kladdig chokladkaka. Brownies är en underbar amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka som du bara måste prova!
Andra liknande recept
50 min
Glutenfri brownie
(188)
45 min
Brownie med apelsin och kardemumma
(34)
40 min
Brownies
(1159)
50 min
Brownie med vanilj- och saltrostade frön
(23)
1 tim
Brownie med enkel frosting
(76)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna och ställ sedan i brownien i kylen minst en timme innan den skärs upp i rutor.
Klart!
Tips:
Gör dubbel sats och grädda i en stor långpanna ca 30*40 cm i 25-30 min.
Näringsvärden, per bit
Energi:
220 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
22 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Rostade hasselnötter
100 g
Svenskt Smör från Arla®
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Andra liknande recept
50 min
Glutenfri brownie
(188)
45 min
Brownie med apelsin och kardemumma
(34)
40 min
Brownies
(1159)
50 min
Brownie med vanilj- och saltrostade frön
(23)
1 tim
Brownie med enkel frosting
(76)
45 min
Brownie med vitchoklad- och färskostswirl
(144)
Budget
60+ min
Mjölkchokladmousse med browniesmulor och hallon
(415)
Budget
50 min
Kladdkaka med Polly och färskostswirl
(1262)
1 tim
Glutenfri blackbean brownie med fudgeglasyr och bär
(19)
40 min
Kanelbrownies
(129)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum