Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarberchutney
Rabarberchutney
45 min
•
Se kommentarer
Spara våren på burk och låt den ge smak till sommarens grillkvällar. Rabarberchutney passar utmärkt till ljust kött som fläsk, kalv och kyckling.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3893)
30 min
Rabarbersaft
(231)
45 min
Smulpaj
(2015)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(28)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken.
Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.
Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör om då och då. Smaksätt med sambal oelek.
Häll chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Klart!
Tips:
Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.
Näringsvärden, per recept
Energi:
1350 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrater:
270 g
Fett:
25 g
Ingredienser
Rabarber
350 g
Gul lök
1
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Strösocker
3 dl
Kanelstång
1
Vatten
3 msk
Sambal oelek
½ tsk
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3893)
30 min
Rabarbersaft
(231)
45 min
Smulpaj
(2015)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(28)
15 min
Rabarberkräm
(843)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(791)
Budget
Rabarberkaka
(7)
20 min
Rabarbermarmelad
(25)
Budget
30 min
Rabarbersirap
(7)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum