Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Buffé Huvudrätt
Att dubbelmarienra fläskfilén är väldigt gott! Först får köttet ligga i en sojamarinad över natten. När det sedan är tillagat får det vila i en krämig basilikamarinad ett par timmar. Detta kött är perfekt att servera på buffén!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dubbelmarinerad-flaskfile/

Gör så här

  • Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinad 1. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten.
  • Värm ugnen till 175°. Ta upp köttet och torka av med hushållspapper.
  • Bryn fläskfilén i smör och lägg över i en ugnsfast form. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 min, eller tills köttet har en innertemperatur på 70°.
Marinad 2:
  • Skala och skiva vitlöken. Grovhacka basilikan. Mixa ihop med crème fraiche och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp. Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
  • Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet.
Serveringsförslag:

Rostad potatis med solrosfrön

Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Marinad 1:
Japansk soja
½ dl
2 msk
Honung
2 msk
Hackad vitlöksklyfta
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Marinad 2:
Vitlöksklyfta
1
Färsk basilika
1 kruka
1 dl
Balsamvinäger
½ dl
Salt och svartpeppar